Maximum 10- 12 gyerekkel működünk, napi szinten 7 főnél nincs több. Erre a létszámra 3 gondozó jut már délelőtt is. Jómagam, Liza kolléganőm,  valamint  Rita néni, aki a dadus néni szerepét tölti be nálunk.

Azért nem vállalunk több gyermeket, mert egyik alapelvünk a családias légkör, amit csak így lehet biztosítani, így elegendő tér jut a játékra is.
A hozzánk kerülő gyerekeknek fokozatos beszoktatást biztosítunk egyéni ütemben. 3 alkalommal lehetnek nálunk 1-1 órát szülővel, ezt követően már egyedül maradnak ott 1 órát és a következő napokban fokozatosan emeljük a nálunk töltött időt. Lehetőséget biztosítunk, ha valaki csak délelőtt szeretné hozzánk hozni gyermekét, illetve heti 1-2 napra.

Minden nap foglakozást tartunk figyelembe véve a gyerekek életkorát, érdeklődését, alkalmazkodva évszakokhoz, ünnepekhez, tanulunk verseket, mondókákat, énekeket, mesélünk, bábozunk, barkácsolunk, minden nap TORNÁZUNK, mert ez a kiemelt tevékenységünk .Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni bánásmódra és képességfejlesztésre, hogy megfelelően felkészítsük őket az óvodára. Ezt elősegíti napirendünk is. Több éves visszajelzés alapján a hozzánk járt gyerekeknek zökkenőmentes volt az óvodai beszokásuk is.